Virtual Light  Interior Design

Misunderstanding “loft” simply as “large space”, the construction within the loft was limited to a large, square, static room, onto which had been grafted a conventional apartment bedroom arrangement, with its typical narrow hallway and entirely closed rooms. Restricting the hallway on either side were plumbing and mechanical shafts, which made any displacement of the corridor all but impossible. Like many buildings, these hidden zones of supportive entrails, which allow all urban living to exist, were embedded in the poché surrounding the hall, strangling any opportunity for their spatial engagement. Only by freeing these shafts from their enclosure, the interior designers could expose their vertical connections and allow them to exist independently.  The space was finally able to breathe after the interiors were liberated from its constraints.